Hoe we helpen

Jouw lidmaatschap maakt het verschil voor mensen bij De Hoop. Dankzij jou en alle andere gevers krijgen mensen een maaltijd en hulp in de Inloophuizen en kunnen cliënten van De Hoop re-integreren in de maatschappij door werkervaring op te doen of een opleiding te volgen. Ook wordt pastorale zorg geboden aan mensen die júíst tijdens hun behandeling veel geloofsvragen hebben. Deze en meer projecten worden niet gefinancierd door de overheid, maar maken wel een enorm verschil in het leven van veel mensen. 

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/62bd62c9810e5/mf19427_1_20220630_104601.jpgMF19427

We helpen vrouwen zoals Wilma

Wilma volgde een opleiding aan de Interne Opleidingsschool van De Hoop. Ze was opgenomen bij De Hoop voor haar alcoholverslaving.

Ze vertelt: "De opname verliep goed. Tijdens mijn behandeling dacht ik: verslaafd zijn aan alcohol? Dat nooit meer! Totdat het traject op z’n einde liep. Toen kreeg ik het moeilijk. Ik meldde me aan bij de Interne Opleidingsschool van De Hoop om de opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen. Dat was mijn redding! Anders was ik weer gaan drinken."

 "Dat was mijn redding! Anders was ik weer gaan drinken."

"De opleiding werkte voor mij als therapie. Ik moest veel reflecteren en leerde mezelf beter kennen. Nu kan ik anderen helpen door mijn eigen ervaringen in te zetten. Dat is het mooiste wat er is! Tijdens mijn opleiding leidde ik een Stay Clean-groep, belde ik oud-cliënten bij belcentrale Hope Alive en liep ik stage in een Huis van Hoop. De bewoners in dat Huis van Hoop hebben hun verslavingen of psychische problemen vaak al lang achter zich gelaten. Dat is fijn, we kunnen er zelfs grapjes over maken. Wat ik wel zie, is dat sommigen lichamelijke gevolgen ondervinden door het jarenlange gebruik van middelen.”

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/62b45c6239975/webshare-mf16544_1_20220623_142818.jpgWebshare-MF16544
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/62bd62a25215f/mf19322_1_20220630_104522.jpgMF19322

Waar helpen we concreet aan mee?

De onderstaande projecten worden niet gefinancierd door de overheid, maar maken wel het verschil in levens van mensen. Het geld van jouw lidmaatschap gaat naar:

De inloophuizen in Dordrecht en Vlissingen

Hier komen daklozen en eenzamen samen voor een maaltijd, koffie en thee. Ze waarderen het dat ze 'gewoon' even een praatje kunnen maken. Ook krijgen ze hulp bij financiën en diverse andere zaken die geregeld moeten worden.

Pastoraat

De Hoop werkt op basis van een christelijke visie. Cliënten kunnen pastorale gesprekken aanvragen en er worden conferenties gehouden.

Werkervaringsplekken

Door werkervaringsplekken worden (oud)cliënten voorbereid op de maatschappij.

Interne opleidingsschool

Oud-cliënten van De Hoop kunnen zich op de interne opleidingsschool ontwikkelen tot een vakkundige ervaringsdeskundige.

Stay Clean

Stay Clean is een landelijk netwerk van zelfhulpgroepen voor (ex)verslaafden. Lotgenoten komen hier wekelijks samen voor ondersteuning bij het clean blijven.

Zelfhulpgroepen

Verslavingsvrij blijven lukt het best als je samen vecht. Daarom stimuleert De Hoop cliënten om deel te nemen aan de zelfhulpgroepen van Stay Clean.

Word vrouw van Hoop

Door lid te worden van Vrouwen van Hoop geef je hoop aan de mensen bij De Hoop. De Hoop helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen te herstellen.

Hiernaast profiteer je regelmatig van een leuke kortingen, unieke aanbiedingen of gratis activiteiten. Bij alle activiteiten is het niet meer nodig om sponsorgeld op te halen.

Hoeveel je per maand geeft, bepaal je zelf. Jij weet het beste wat je kunt missen. Als je het lastig vindt te bepalen hoeveel je kan schenken, geven we tien euro per maand aan als richtbedrag. Meld je aan en word Vrouw van Hoop. Van harte welkom bij onze community.

Sluit je aan

"Tijdens mijn behandeling dacht ik: verslaafd zijn aan alcohol? Dat nooit meer!"
Gebedspunten

In gebed voor elkaar

Samen bidden we voor mensen bij De Hoop en vrouwen uit onze community. Wil je een gebedspunt met ons delen? Mail naar info@vrouwenvanhoop.nl.

Enkele vrouwen die we ontmoetten tijdens de belevingswandeling krijgen zelf professionele hulp. Bid dat hun behandeling herstel zal brengen en dat deze vrouwen er krachtiger uit mogen komen.

Bid dat alle vrouwen onder ons die kampen met depressieve gevoelens zich weer beter mogen voelen. Regelmatig vraagt een cliënt om een pastoraal gesprek.

Bid je mee dat deze gesprekken tot zegen mogen zijn?

Els deelde eerder haar verhaal van Hoop met ons.  Afgelopen weken kreeg haar leven een onverwachte wending: ze heeft kanker. Bid voor kracht en herstel.