Word Vrouw van Hoop

Hoe we samen helpen

Samen staan we om elkaar en vrouwen van De Hoop heen. Juist als we onze krachten bundelen, kunnen we verschil maken. Met elkaar bieden we praktische hulp. Zo kun je een oproepje krijgen of je nog een waterkoker voor een cliënte hebt. Of je helpt mee om een woonkamer in de kliniek gezelliger te maken.

Door het geven van een bedrag dat jij per maand kunt missen, maak je een groot verschil voor Vrouwen van De Hoop. Dankzij dit geld kunnen zij bijvoorbeeld met geloofsvragen terecht bij een pastoraal werker. En kunnen ze na hun behandeling samenkomen in support-groepen, om elkaar te steunen bij het clean blijven. 

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/635fd3f4f39f1/img_0185_1_20221031_145604.jpgIMG_0185

Geven en groeien

Sluit je aan bij onze Vrouwen van Hoop community en geef Vrouwen bij De Hoop toekomst. Wat jij ontvangt?

➙ Leer van elkaar - Elke maand ontvang je een inspirerend verhaal, podcast of artikel vol levenslessen van een vrouw die hulp ontving bij De Hoop, van een bekende schrijfster of van een psycholoog

➙ Groei met elkaar - Krijg gratis tickets of korting voor onze gezellige thema-avonden. Bekende spreeksters helpen jou verder groeien. Vrouwen delen hun lessen over: ‘in je kracht staan’, ‘grenzen stellen’ en ‘hoe deel je hoop?’.

➙ Ontmoet elkaar – Ontmoet elkaar en de vrouwen van De Hoop tijdens laagdrempelige activiteiten: een Amerikaanse lunch of een belevingswandeling rond het verhaal van een cliënte. Kosteloos voor Vrouwen van Hoop!

➙ Geef om elkaar – Jouw praktische steun geeft de vrouwen van De Hoop een belangrijke boodschap: ze worden gezien. Vanuit het digitale prikbord komen hun vragen bij jou terecht: voor een stofzuiger, een bemoedigend kaartje of een avond ontspanning.

➙ Deel met elkaar – Deel jouw gebedspunt en bid mee voor andere vrouwen. Samen geven we hoop door.

Ja, ik sluit me aan bij Vrouwen van Hoop!

Tijdelijke actie: na aanmelding krijg je een gezellig welkomstpakketje met kletskaarten, een armbandje en een kaartenset t.w.v. 20,- euro!

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/635fd45d406a1/img_0210_1_20221031_145749.jpgIMG_0210
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/635fd42f3cae8/webshare-mf16544_1_20221031_145703.jpgWebshare-MF16544

We helpen vrouwen zoals Wilma

Wilma volgde een opleiding aan de Interne Opleidingsschool van De Hoop. Ze was opgenomen bij De Hoop voor haar alcoholverslaving.

Ze vertelde: "De opname verliep goed. Tijdens mijn behandeling dacht ik: verslaafd zijn aan alcohol? Dat nooit meer! Totdat het traject op z’n einde liep. Toen kreeg ik het moeilijk. Ik meldde me aan bij de Interne Opleidingsschool van De Hoop om de opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen. Dat was mijn redding! Anders was ik weer gaan drinken."

"Dat was mijn redding! Anders was ik weer gaan drinken."

"De opleiding werkte voor mij als therapie. Ik moest veel reflecteren en leerde mezelf beter kennen. Nu kan ik anderen helpen door mijn eigen ervaringen in te zetten. Dat is het mooiste wat er is! Tijdens mijn opleiding leidde ik een Stay Clean-groep, belde ik oud-cliënten bij belcentrale Hope Alive en liep ik stage in een Huis van Hoop. De bewoners in dat Huis van Hoop hebben hun verslavingen of psychische problemen vaak al lang achter zich gelaten. Dat is fijn, we kunnen er zelfs grapjes over maken. Wat ik wel zie, is dat sommigen lichamelijke gevolgen ondervinden door het jarenlange gebruik van middelen.”

Wilma is na een periode van ziekte overleden. We mogen haar verhaal blijven gebruiken om andere vrouwen te bemoedigen.Word vrouw van Hoop

Door lid te worden van Vrouwen van Hoop geef je hoop aan vrouwen zoals Wilma. De Hoop helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen te herstellen.

Hoeveel je per maand geeft, bepaal je zelf. Jij weet het beste wat je kunt missen. Als je het lastig vindt te bepalen hoeveel je kan schenken, geven we tien euro per maand aan als richtbedrag. Meld je aan en word Vrouw van Hoop. Van harte welkom bij onze community.

Sluit je aan

"Tijdens mijn behandeling dacht ik: verslaafd zijn aan alcohol? Dat nooit meer!"
Gebedspunten

In gebed voor elkaar

Samen bidden we voor mensen bij De Hoop en vrouwen uit onze community. Wil je een gebedspunt met ons delen? Mail naar info@vrouwenvanhoop.nl.

Tara deelde haar verhaal op de Vrouwenavond. Dank mee dat ze (onverwacht) nog een aantal maanden op dorp De Hoop mag blijven wonen! Bid mee dat hierna de overgang naar een eigen woonruimte soepel mag verlopen.

Op Dorp De Hoop wordt er druk verhuisd, zodat de polikliniek Dordrecht op een later moment naar het Dorp kan verhuizen. Dit doet veel met cliënten. Ze moeten weer beginnen in een andere omgeving en zich opnieuw thuis voelen. Bid voor hen!

Een jonge vrouw stapt over naar een andere ggz instelling, omdat ze weer thuis zal wonen. Bid mee dat die overgang goed zal gaan.

Er zijn veel vrouwen die woonruimte zoeken na hun behandeling, bid je mee?

Els deelde eerder haar verhaal van Hoop met ons. Ze bereidde zich voor op haar zendingsmissie, totdat ze hoorde dat ze kanker had. Nu is ze kankervrij, dank mee! Bid voor herstel van de chemo.

Een vrouw bij De Hoop vraagt gebed om zelfredzaam te zijn. Bid ook mee voor een woning waar ze met haar kinderen kan wonen & dat relaties binnen het gezin mogen herstellen.