Word Vrouw van Hoop

Hoe we samen helpen

Terwijl de vrouwen een pittige behandeling volgen bij De Hoop, willen we voor hen een lichtpuntje zijn. Dankzij jouw bijdrage kunnen we regelmatig iets leuks voor hen organiseren (een beauty-avond of lunch). Dit geeft hen zoveel positieve energie!

Met het grootste deel van jouw maandelijkse gift help je moeders die in behandeling zijn en opvang nodig hebben voor hun kind. Zij hebben zoveel op hun bordje en samen kunnen we hen wat verlichting geven. Hiermee maak je voor hen het verschil! Het verschil tussen opgeven of doorgaan. Ze krijgen weer zicht op een nieuw leven.

Ja, ik word Vrouw van Hoop

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/6543820864d69/img_0201.jpgIMG_0201

Geven en groeien

Sluit je aan bij onze Vrouwen van Hoop community en geef Vrouwen bij De Hoop toekomst. Wat jij ontvangt?

➙ Leer van elkaar - Elke maand ontvang je een inspirerend verhaal, podcast of artikel vol levenslessen van een vrouw die hulp ontving bij De Hoop.

➙ Groei met elkaar - Krijg gratis tickets of korting voor onze gezellige thema-avonden. 

➙ Ontmoet elkaar – Ontmoet elkaar en de vrouwen van De Hoop tijdens laagdrempelige activiteiten.

➙ Geef om elkaar – Jouw steun helpt de vrouwen bij De Hoop naar een nieuwe toekomst! 

➙ Deel met elkaar – Deel jouw gebedspunt en bid mee voor andere vrouwen. Samen geven we hoop door.

Ja, ik sluit me aan bij Vrouwen van Hoop!

Tijdelijke actie: na aanmelding krijg je een gezellig welkomstpakketje.

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/635fd45d406a1/img_0210_1_20221031_145749.jpgIMG_0210
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/635fd42f3cae8/webshare-mf16544_1_20221031_145703.jpgWebshare-MF16544

We helpen vrouwen zoals Wilma

Wilma volgde een opleiding aan de Interne Opleidingsschool van De Hoop. Ze was opgenomen bij De Hoop voor haar alcoholverslaving.

Ze vertelde: "De opname verliep goed. Tijdens mijn behandeling dacht ik: verslaafd zijn aan alcohol? Dat nooit meer! Totdat het traject op z’n einde liep. Toen kreeg ik het moeilijk. Ik meldde me aan bij de Interne Opleidingsschool van De Hoop om de opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen. Dat was mijn redding! Anders was ik weer gaan drinken."

"Dat was mijn redding! Anders was ik weer gaan drinken."

"De opleiding werkte voor mij als therapie. Ik moest veel reflecteren en leerde mezelf beter kennen. Nu kan ik anderen helpen door mijn eigen ervaringen in te zetten. Dat is het mooiste wat er is! Tijdens mijn opleiding leidde ik een Stay Clean-groep, belde ik oud-cliënten bij belcentrale Hope Alive en liep ik stage in een Huis van Hoop. De bewoners in dat Huis van Hoop hebben hun verslavingen of psychische problemen vaak al lang achter zich gelaten. Dat is fijn, we kunnen er zelfs grapjes over maken. Wat ik wel zie, is dat sommigen lichamelijke gevolgen ondervinden door het jarenlange gebruik van middelen.”

Wilma is na een periode van ziekte overleden. We mogen haar verhaal blijven gebruiken om andere vrouwen te bemoedigen.Word vrouw van Hoop

Door lid te worden van Vrouwen van Hoop geef je hoop aan vrouwen zoals Wilma. De Hoop helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen te herstellen.

Hoeveel je per maand geeft, bepaal je zelf. Jij weet het beste wat je kunt missen. Als je het lastig vindt te bepalen hoeveel je kan schenken, geven we tien euro per maand aan als richtbedrag. Meld je aan en word Vrouw van Hoop. Van harte welkom bij onze community.

Sluit je aan

"Deze vrouwen hebben hulp nodig, een duwtje in de rug om weer deel uit te kunnen maken in de maatschappij.” - Vrouw van Hoop
Gebedspunten

In gebed voor elkaar

Samen bidden we voor mensen bij De Hoop en vrouwen uit onze community. Wil je een gebedspunt met ons delen? Mail naar info@vrouwenvanhoop.nl.

Graag gebed voor de bewoners van Huizen van Hoop. De bewoners leven in een gemeenschap met elkaar, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Bid mee voor harmonie en verdraagzaamheid in de woonsituatie.

Een jonge cliënte leeft in een onveilige thuissituatie bij haar ouders. Bid dat ze woonruimte voor haarzelf vindt.

Bid mee voor rust in het hoofd van een vrouwelijke cliënt. Het is momenteel erg chaotisch in haar leven. Bid voor rust en vrede.


Dank mee dat Anieke en Marjan vrijmoedigheid hadden om hun verhaal te delen. Bid mee voor verder herstel van Anieke.