Verhalen van Hoop
Deze vrouwen hebben in het verleden veel voor hun kiezen gekregen. Vaak door omstandigheden die ons ook hadden kunnen overkomen.


Verhalen van hoop
“Dit is een veilige plek.” Twee keer per week komt Elfrieda (70) bij leerwerkbedrijf De Hoop Maatwerk. Enthousiast toont ze de kleurrijke rok die ze maakt van tweedehands stropdassen. “Hier kan ik iets doen met mijn creativiteit en ben ik onder de mensen. Anders word ik heel eenzaam.”
Lees verder
Wat je wilt weten over... weerbaarheid
'Durf eens nee te zeggen', 'kom voor jezelf op', 'sta steviger in je schoenen'. Dit soort uitspraken horen we maar al te vaak. Het lijkt wel of we tegenwoordig steeds weerbaarder moeten zijn. Waarom is dit en hoe versterken we onze weerbaarheid? Alise Vleesenbeek, manager bij Chris, vertelt erover.
Lees verder
Niet meer en niet minder
Irene Blom is bestuurder bij De Hoop en werkte daarnaast tot voor kort met cliënten. Ze geeft een inkijkje in haar dagelijks leven.
Lees verder
Wat je wilt weten over
Het perfecte plaatje willen laten zien op Instagram, je werkzaamheden nóg beter doen dan de vorige keer, de volledige controle willen houden. Veel mensen zijn bewust of onbewust bezig met perfectie. Welke rol speelt perfectionisme? Tony Suurendonk, GZ-psycholoog bij De Hoop, vertelt erover.
Lees verder
Zelluf doen
Ouders met kinderen in de kleuterleeftijd herkennen het wel: ‘zelf doen’. Kleding aantrekken, veters strikken, drinken inschenken. Het kan een enorme strijd zijn en veel van je geduld vragen. Ervaren ouders weten dat deze periode maar tijdelijk is en weer overgaat. Maar is dat eigenlijk zo?
Lees verder
Verhalen van hoop
"Ik leefde in een eenzame roes. Ik was echt niet mezelf en lag alleen maar op bed. Het voelde echt uitzichtloos voor mij. Ik sprak niemand meer en wist ook niet wie ik kon bellen."
Lees verderGebedspunten
In gebed voor elkaar
Samen bidden we voor mensen bij De Hoop en vrouwen uit onze community. Wil je een gebedspunt met ons delen? Mail naar info@vrouwenvanhoop.nl.
Tara deelde haar verhaal op de Vrouwenavond. Dank mee dat ze (onverwacht) nog een aantal maanden op dorp De Hoop mag blijven wonen! Bid mee dat hierna de overgang naar een eigen woonruimte soepel mag verlopen.
Op Dorp De Hoop wordt er druk verhuisd, zodat de polikliniek Dordrecht op een later moment naar het Dorp kan verhuizen. Dit doet veel met cliënten. Ze moeten weer beginnen in een andere omgeving en zich opnieuw thuis voelen. Bid voor hen!
Een jonge vrouw stapt over naar een andere ggz instelling, omdat ze weer thuis zal wonen. Bid mee dat die overgang goed zal gaan.
Er zijn veel vrouwen die woonruimte zoeken na hun behandeling, bid je mee?
Els deelde eerder haar verhaal van Hoop met ons. Ze bereidde zich voor op haar zendingsmissie, totdat ze hoorde dat ze kanker had. Nu is ze kankervrij, dank mee! Bid voor herstel van de chemo.
Een vrouw bij De Hoop vraagt gebed om zelfredzaam te zijn. Bid ook mee voor een woning waar ze met haar kinderen kan wonen & dat relaties binnen het gezin mogen herstellen.