Verhalen van Hoop

Deze vrouwen hebben in het verleden veel voor hun kiezen gekregen. Vaak door omstandigheden die ons ook hadden kunnen overkomen.

Verhalen van hoop

Nel belde enthousiast naar De Hoop om te vertellen dat ze tien jaar geen druppel meer heeft gedronken. “Ik wilde u vertellen dat ik tien jaar droog ben! En hoe blij en gelukkig ik ben dat ik dat gered heb!” Hoe houdt zij zich staande, te midden van feestjes en gezelligheid? En welke levenslessen deelt ze?

Nel
Lees verder
Nieuws

Wat hadden we op 25 juni een gezellige en fijne ochtend met elkaar! Samen wandelden we door de prachtige polders en de Nieuwe Biesbosch. Een nieuwe insteek was dat we nu langs het verhaal van een cliënte liepen. Wij zullen deze bijzondere oc…

Lees verder
Verhalen van hoop

“Eigenlijk kwam ik bij De Hoop door een zelfmoordpoging. Ik kreeg al vanaf mijn 15e hulp, maar niets hielp me. Ik had pillen en drank genomen en werd wakker met politie en ambulancemedewerkers in huis. Ik moest mee naar het ziekenhuis. Dat wilde ik niet, want ik wilde echt niet meer leven.” Aan het woord is Henriëtte. Ze overwon misbruik, mishandeling en verslaving.

Henriëtte
Lees verder
Blog

De herinnering aan haar gezicht wordt door de jaren heen vager. Nog steeds zie ik haar ogen voor me, die zo konden stralen. Vooral als ze iets goed had gedaan. Ze heette Maria. Ik werkte pas een jaar bij De Hoop, op de communicatieafdeling. Zij ha…

Lees verder
Verhalen van hoop

Els van Weijen (48) groeide op in een verstoord en onveilig gezin, zoals ze het zelf noemt. Haar vader was alcoholist en ook de relatie met haar moeder was niet zoals die hoort te zijn. Onvoorwaardelijke liefde kende ze niet. Om de pijn en het verdriet te dempen, ging Els lezen en eten. Jaren worstelde ze met een eetverslaving en een depressie. Ze zat vast in een patroon waar ze zelf niet meer uitkwam. Een lange opname bij De Hoop veranderde haar leven. “Wat mij persoonlijk het meest heeft geholpen, is dat ik een baan kreeg. Ik had weer een doel in mijn leven.”

Els - 48
Lees verder
Blog

“Mama, ken jij de tranenkunstenaar?” De ogen van mijn zoon zijn groot en stralen. Net als altijd wanneer hij staat te popelen om iets te vertellen wat hij heeft gehoord. Ik schud mijn hoofd en hij vertelt over een man die tranen verzamelt, ze …

Lees verder
Gebedspunten

In gebed voor elkaar

Samen bidden we voor mensen bij De Hoop en vrouwen uit onze community. Wil je een gebedspunt met ons delen? Mail naar info@vrouwenvanhoop.nl.

We zijn ontzettend blij met onze nieuwe community, maar vinden de nieuwe situatie ook best een beetje spannend. Bid mee dat vrouwen hoop doorgeven door zich aan te melden als Vrouw van Hoop.

Enkele vrouwen die we ontmoetten tijdens de belevingswandeling krijgen zelf professionele hulp. Bid dat hun behandeling herstel zal brengen en dat deze vrouwen er krachtiger uit mogen komen.

Bid je mee voor Evelyn, die haar verhaal deelde tijdens de belevingswandeling van Vrouwen van Hoop? Bid dat haar verhaal een bemoediging mag zijn.

Bid dat alle vrouwen onder ons die kampen met depressieve gevoelens zich weer beter mogen voelen. Regelmatig vraagt een cliënt om een pastoraal gesprek.

Bid je mee dat deze gesprekken tot zegen mogen zijn?