Verhalen van Hoop

Deze vrouwen hebben in het verleden veel voor hun kiezen gekregen. Vaak door omstandigheden die ons ook hadden kunnen overkomen.

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/63077da9d6958/mf20463_1_20220825_154825.jpgMF20463
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/64f9a2436ca62/mf16959_1_20230907_121323.jpgTUYxNjk1OQ==
De tunnel

Irene Blom is bestuurder bij De Hoop en werkte daarnaast tot voor kort met cliënten. Ze geeft een inkijkje in haar dagelijks leven.

Lees verder
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/64e35dc7d696a/mf00028.jpgTUYwMDAyOA==
Ode aan mijn lichaam

Els, Vrouw van Hoop, werkte meer dan tien jaar bij De Hoop als communicatiemedewerker. Ze blogt over haar missie om zendingswerk te doen in Japan. Maar ook over de kanker die ze kreeg, net voordat ze zou emigreren.

Lees verder
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/64b933c297b74/vrouwenvanhoopnieuwsbriefgroot1800x1140px10.pngVnJvdXdlbnZhbkhvb3BuaWV1d3NicmllZmdyb290MTgwMHgxMTQwcHgxMA==
Brief aan mijn burn-out

Daar ben je dan. Opgedoken uit het niets. Of is dat maar schijn? Heb ik te lang mijn kop in het zand gestoken? Ik ben me er niet van bewust dat je op bezoek zou komen en mij lange tijd gaat vergezellen.

Lees verder
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/64b52ea430b4c/bedankt600x3825.jpgYmVkYW5rdDYwMHgzODI1
Veerkracht

Mijn eerste auto was een feloranje ‘rammelbak’ zonder stuurbekrachtiging. Inparkeren in een krap vak kostte heel wat zweetdruppels. Regelmatig keek ik jaloers naar de soepele moves van andere bestuurders. Mijn oranje metgezel begaf het en we kochten een andere occasion. Mijn man had een hele lijst van voordelen aan onze aanwinst. Mij viel maar één ding op: ‘wat stuurt hij heerlijk!’.

Lees verder
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/6401ce5d848f1/pexels-soumil-kumar-735911.jpgcGV4ZWxzLXNvdW1pbC1rdW1hci03MzU5MTE=
Hoe ga ik om met...het gamegedrag van mijn kind?

Het is de zorg van veel ouders met een puber: de hoeveelheid tijd die hun gamende puber, tegenwoordig ook wel screenager genoemd, achter hun computer of telefoon doorbrengt. Welke grenzen stel je? Hoe ga je als ouder hiermee om? Wanneer is er sprake van overmatig gamen?

Lees verder
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/64abd3f835307/mf20901.jpgTUYyMDkwMQ==
José: “Ik zie, hoor en ervaar wat mijn persoonlijkheden voelen”

José is enthousiast als ik haar vraag of ze wil meewerken aan een interview. Onlangs is ze begonnen met het schrijven van een eigen boek. Ze wil graag meer bekendheid over haar stoornis en zoals ze zelf zegt: “Als ik maar één iemand kan helpen met mijn verhaal, is mijn doel al bereikt.” Terwijl ik in het gezellige huis van José zit, struikel ik over mijn eigen woorden. José heeft een dissociatieve identiteitsstoornis. Niet zo gemakkelijk uit te spreken, evenmin uit te leggen. Ik haal opgelucht adem als José aangeeft: “Spreek maar over DIS, dat is net zo gemakkelijk. Dat doen we hier allemaal.”

Elize den Bleker
Lees verder
Laad meer
Gebedspunten

In gebed voor elkaar

Samen bidden we voor mensen bij De Hoop en vrouwen uit onze community. Wil je een gebedspunt met ons delen? Mail naar info@vrouwenvanhoop.nl.

Bid voor alle andere tieners en vrouwen met anorexia. Bid dat ze de stap zetten naar professionele hulp en mogen werken aan hun herstel.

Een jonge cliënte leeft in een onveilige thuissituatie bij haar ouders. Bid dat ze woonruimte voor haarzelf vindt.

Een jonge vrouw heeft woonruimte gevonden na haar behandeling. Dank mee! Wel moet ze nog heel erg wennen. Bid dat het snel als haar nieuwe thuis voelt.

Elfrieda deelde haar verhaal. Haar zicht gaat achteruit en ze wordt hieraan geopereerd. De kans dat ze helemaal blind wordt is groot. Ze schrijft: “Dit is mijn nachtmerrie. Ik voel me heel klein.” Bid je mee dat het zicht van Elfrieda niet achteruit gaat?

Dank mee dat Anieke en Marjan vrijmoedigheid hadden om hun verhaal te delen. Bid mee voor verder herstel van Anieke.