https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/65c49c33e1c50/thumbnailbedankdag.pngThumbnailBedankdag

Terug

‘Zet eens door, wees niet zo zwak!’

Net als veel mensen, begin ik een nieuw jaar met goede voornemens. Dit jaar ga ik het écht anders doen. Ik hoor het ook om me heen: stoppen met roken, gezonder eten, meer bewegen, altijd aardig zijn, ga zo maar door. En het liefst allemaal tegelijk en per direct!

Auteur: Margreet, werkt bij Vrienden van Hoop

Daar wordt heerlijk op ingespeeld. Voortdurend word ik geconfronteerd met spotjes, reclames en posters die bijna net zo hard pushen als de stemmetjes in mijn hoofd. ‘Zoals je nu bezig bent, kun je niet langer doorgaan! Kom op, zet eens door, wees niet zo zwak!’

Het lijkt iedereen te lukken, behalve mijzelf. Ik faal. Ik ben zwak. Een nietsnut.
Na deze conclusie gooi ik alle goede voornemens overboord en leef ik er maar lekker op los, want het lukt me toch niet. En daarmee zak ik dieper dan ik eigenlijk zat.

Na veel vallen en opstaan, heb ik inmiddels geleerd dat het goed is om goed voor mezelf te zorgen, maar dat het niet reëel is om per direct mijn leven perfect op orde te hebben. Dat is ook niet wat God van mij vraagt. Ik heb geleerd dat veranderprocessen tijd kosten en niet allemaal tegelijk kunnen. Ieder veranderproces is als het ware een verdieping, waarvoor je alle treden van de trap naar boven gelopen moet hebben, voor je naar de volgende verdieping kan. En soms struikel je en val je 1 of meerdere treden naar beneden. Maar daarna klim je opnieuw naar boven en kom je alsnog verder.

Er is niets mis met goede voornemens, maar de reden waarom je dingen wilt veranderen en de manier waarop je dit wilt uitvoeren zijn wel belangrijk. Leggen wij de lat niet veel te hoog? Vragen wij niet het onmogelijke van onszelf? Zeker wij vrouwen, ik in ieder geval wel, zijn daar erg goed in.

Gelukkig mag ik leren dat ik, met al mijn beperkingen en tekortkomingen, in de basis Gods geliefde kind ben. Hij houdt van mij, onvoorwaardelijk. En zo ook van jou! Wanneer ons voornemen is om iedere stap in ons leven met Hem te zetten, dan zullen we ervaren dat we veel verder komen dan we ooit hadden kunnen denken. Dan zullen we vliegen!

‘Maar mensen die op de Heer vertrouwen, zullen nieuwe kracht krijgen. Ze zullen opstijgen als een arend. Ze zullen lopen, maar niet moe worden. Ze zullen verder gaan, maar niet uitgeput raken.’
Jesaja 40:31

"Na veel vallen en opstaan, heb ik inmiddels geleerd dat het goed is om goed voor mezelf te zorgen."
Gebedspunten

In gebed voor elkaar

Samen bidden we voor mensen bij De Hoop en vrouwen uit onze community. Wil je een gebedspunt met ons delen? Mail naar info@vrouwenvanhoop.nl.

Bid voor alle andere tieners en vrouwen met anorexia. Bid dat ze de stap zetten naar professionele hulp en mogen werken aan hun herstel.

Een jonge cliënte leeft in een onveilige thuissituatie bij haar ouders. Bid dat ze woonruimte voor haarzelf vindt.

Een jonge vrouw heeft woonruimte gevonden na haar behandeling. Dank mee! Wel moet ze nog heel erg wennen. Bid dat het snel als haar nieuwe thuis voelt.

Bid voor de cliënten voor wie de decembermaand zwaar valt. Veel relaties met familie en vrienden staan onder druk, waardoor het voor sommigen een allesbehalve gezellige maand is.

Dank mee dat Anieke en Marjan vrijmoedigheid hadden om hun verhaal te delen. Bid mee voor verder herstel van Anieke.