https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/63a441aed06f7/mf16959_1_20221222_123822.jpgMF16959

Terug

Kleurrijke schepping

Irene Blom is bestuurder bij De Hoop en werkte daarnaast tot voor kort met cliënten. Ze geeft een inkijkje in haar dagelijks leven.

Laatst was ik met mijn beide dochters van 19 en 23 naar een kleurenadviseur. Deze mevrouw keek welke kleuren hen mooi staan. Ze kregen allerlei lappen en sjaals omgehangen. Geweldig om te zien wat het effect is van al die wisselende kleuren! Als moeder vind ik natuurlijk dat ik prachtdochters heb. En dan te zien welke kleuren hen nog meer doet ‘shinen’ vond ik een feest. De één bleek een herfsttype en de ander een zomertype. Dat kwam goed uit, want eenmaal thuis kon de ruilhandel met hun klerenkasten beginnen (en als ik niet oppaste ook met die van mij ;)). We hebben ontzettend plezier gehad die dag over Gods wondermooie kleurenschepping, en hoe we daarmee mogen spelen.

Zelf had ik 30 jaar geleden al eens zo’n kleurenadvies gekregen. Je mag wel weten dat ik daar binnenstapte in helderrode kleren; zowel mijn broek als mijn trui waren rood. Ik vond dat een prachtige kleur. Binnen een half uur had deze mevrouw me echter verteld dat die kleur niet oké was voor mij. Ik moest gaan schakelen naar bruin en legergroen, de donkere herfsttinten. Ik was na afloop echt even van mijn à propos. Ik vond het natuurlijk leuk om te weten wat van nature aansluit bij mij. Maar hoe moest het nou met mijn mooie rood? Dat kan toch ook de bedoeling niet zijn toen God al die mooie kleuren schiep? Het mag iets zijn waar wij mee spelen, niet iets zijn wat ‘niet mag’. De kleurenmevrouw van mijn dochters deed dat heel passend en zocht aansluiting op hun smaak. En weet je wat nou zo leuk was? Terwijl m’n ene dochter even naar het toilet was, en de ander iets aanpaste, zei de mevrouw tegen mij: “O, ik kan goed zien dat jij het type herfst bent. Draag je wel eens van dat mooie rood? Dat zal je heel goed staan!” 

'Draag je wel eens van dat mooie rood? Dat zal je heel goed staan!”


Laat dus vooral tellen wie jij bent, wat je smaak is en waar je van houdt. En dat geldt natuurlijk niet alleen bij zo’n kleurenadvies. Het is fijn om anderen te vragen om met je mee te denken of je te adviseren bij kwesties die je puzzelen. Doe dat gerust! En tegelijk, blijf jezelf, kies jouw ‘ kleur’, laat het advies van de ander geen keurslijf zijn. Dat is genieten van het mooie in de schepping en het mooie in elkaar!

Gebedspunten

In gebed voor elkaar

Samen bidden we voor mensen bij De Hoop en vrouwen uit onze community. Wil je een gebedspunt met ons delen? Mail naar info@vrouwenvanhoop.nl.

Bid voor alle andere tieners en vrouwen met anorexia. Bid dat ze de stap zetten naar professionele hulp en mogen werken aan hun herstel.

Een jonge cliënte leeft in een onveilige thuissituatie bij haar ouders. Bid dat ze woonruimte voor haarzelf vindt.

Een jonge vrouw heeft woonruimte gevonden na haar behandeling. Dank mee! Wel moet ze nog heel erg wennen. Bid dat het snel als haar nieuwe thuis voelt.

Elfrieda deelde haar verhaal. Haar zicht gaat achteruit en ze wordt hieraan geopereerd. De kans dat ze helemaal blind wordt is groot. Ze schrijft: “Dit is mijn nachtmerrie. Ik voel me heel klein.” Bid je mee dat het zicht van Elfrieda niet achteruit gaat?

Dank mee dat Anieke en Marjan vrijmoedigheid hadden om hun verhaal te delen. Bid mee voor verder herstel van Anieke.