https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/dnJvdXdlbnZhbmhvb3Atbmw%3D/65a5292556688/pexels-juliana-stein-1898555.jpgpexels-juliana-stein-1898555

Terug

Wonderen bestaan

Irene Blom is bestuurder bij De Hoop en werkte daarnaast tot voor kort met cliënten. Ze geeft een inkijkje in haar dagelijks leven. Deze keer: de nood onder jongeren raakt haar.


Foto: Pexels

Irene, wat hield jou afgelopen tijd bezig?
“Iets wat mij opvalt, is dat de druk op jongeren enorm is. Presteren, goed zijn in wat je doet, en vooral alles zelf doen zijn van die ‘veel-eisers’. Dat breekt velen op. En sinds de coronaperiode zien we nog veel meer jongeren in nood, door het opgelegde isolement en door de druk die er op gezinnen is ontstaan. Altijd thuis en altijd met elkaar heeft in veel gezinnen de stress doen oplopen en over een randje geduwd. Wat enorm veel nood is er ontstaan!”

Wat doet dat met jou?
“Als moeder en als hulpverlener raakt me dat. We zoeken bij De Hoop daarom naar allerlei manieren om deze kinderen, jongeren en hun ouders bij te staan. De wachtlijsten zijn lang. “We denken na over ‘wachtverzachters’: alternatieven die kunnen helpen, terwijl iemand op de wachtlijst staat. Denk aan online mogelijkheden en vormen van ‘samenredzaamheid’. We zoeken naar mensen die ‘samen’ met de jongere kunnen optrekken. Hoe kan er een steunend netwerk zijn van andere belangrijke mensen rondom het kind of de jongere?”

Wat geeft jou hoop in deze situatie?
“De Hoop is een christelijke organisatie en dat betekent dat we ook biddend ons werk doen. Naast de hulp die we bieden, bidden we met elkaar ook voor het werk. We dragen jongeren op aan Gods zorg. We geloven dat Hij de grote Geneesheer is, die (door ons) herstel wil brengen.”

Heb je daar een voorbeeld van?
“Vorige week hoorde ik nog een bijzonder en indrukwekkend voorbeeld. Er werd een meisje aangemeld voor de kliniek. Ze had afschuwelijke beelden en stemmen in haar hoofd. Het team vroeg zich af of ze bij ons op haar plek zou zijn. Er werd een proefperiode afgesproken van twee weken. En toen gebeurde er iets bijzonders. Vanaf het moment dat dit meisje de drempel van de kliniek overging, werd het stil in haar hoofd. Ik was diep onder de indruk toen ik dat hoorde. Zo kan het dus soms zomaar gaan als God erbij is!”

' En toen gebeurde er iets bijzonders. Vanaf het moment dat dit meisje de drempel van de kliniek overging, werd het stil in haar hoofd.'


Gebedspunten

In gebed voor elkaar

Samen bidden we voor mensen bij De Hoop en vrouwen uit onze community. Wil je een gebedspunt met ons delen? Mail naar info@vrouwenvanhoop.nl.

Bid voor alle andere tieners en vrouwen met anorexia. Bid dat ze de stap zetten naar professionele hulp en mogen werken aan hun herstel.

Een jonge cliënte leeft in een onveilige thuissituatie bij haar ouders. Bid dat ze woonruimte voor haarzelf vindt.

Een jonge vrouw heeft woonruimte gevonden na haar behandeling. Dank mee! Wel moet ze nog heel erg wennen. Bid dat het snel als haar nieuwe thuis voelt.

Bid voor de cliënten voor wie de decembermaand zwaar valt. Veel relaties met familie en vrienden staan onder druk, waardoor het voor sommigen een allesbehalve gezellige maand is.

Dank mee dat Anieke en Marjan vrijmoedigheid hadden om hun verhaal te delen. Bid mee voor verder herstel van Anieke.